Sunday, March 14, 2010

Ini BUKAN Cerita DOngEn KUrCAci@GendUL

Bismillah hir Rahmani Rahim
Allhumma Farih Qaln nabiyina Ya Allah....

Islah kita bersama,hari ini detik-detik pertemuan yang mengasyikkan dengan Rabbu Jalil.
Firman Allah di dalam kitabnya "semua yang bernyawa pastikan akan bertemu dengan ajalnya" ini lah detik pertemuan yang paling mengasyikkan oleh orang yang beriman dan merupakan saat yang paling celaka bagi mereka yang tidak beriman..bagi mereka yang beriman menghitung tarikh demi tarikh untuk dating bersama Allah taala.

dan ketahuilah ramai di kalangan kita cuba untuk lari daripada kematian dan ada juga yang bersemangat untuk hadapi kematian 
senyuman untuk tuhan

Allahu akbar
Baru hari ini aku tahu mengapa dan kenapa mereka inginkan kematian? dan mengapa dan kenapa ada yang lari dari kematian?
mereka yang inginkan kematian mereka yakin dan pasti surga dihadapan mereka,mereka pasti akan mengadap Allah dengan berguni-guni amalan yang akan dipersembahkan kepada Allah

 Seorang yang tepercaya bercerita: Kami diberitahu oleh seorang komandan jihad, "Kami bersama beberapa ikhwan berada di medan tempur. Lalu, tiba-tiba seorang ikhwan berteriak kepada kami, "Surga! Lihatlah, itu surga!" Ia menunjukkan tangannya ke depan, dan tidak berselang lama peluru meleset dan mengenai kepalanya, lalu ia pun tersungkur mati. Semoga Allah merahmatinya! "

ini bukan cerita dongeng macam cerita si panggeran buntut kera tv3...tp ini realiti dan telah diriwayatkan oleh
Imam Tarmizi(shahih) "sesungguhnya orang yang mati syahid di lihat beberapa tanda(antara tandanya) ia melihat tempat tinggalnya di surga".

Allah tersenyum kepadanya dan memperlihatkan surga baginya alangkah besarnya kurnian itu,Adakah engkau mempunyai harapan lebih besar daripada itu.


wahai umat Islam ayuh bangunlah

Ramai umat Islam yang berkemampuan tidak ingin melangkah kaki ke medan Perang mereka menyangkakan butiran peluru yang bersarangdi tubuh mereka akan menyebabkan 1001 penderitaan tetapi mereka yang mukmin itu terus menerobos segala-galanya kerana mereka tahu hakikat kehidupan yang sebenar"Tidaklah orang yang mati syahid itu merasakam kesakitan saat terbunuh melainkan seperti salah seorang dari kalian merasa cubitan"(HR.Ahmad,tarmizi, dan Nasai' dengan sand yang hasan)

Apakah Kurnian Yang Lebih Besar yang Engkau Inginkan Wahai Kaum Muslim???

 Demi Allah pertemuan ini paling menyeronokkan


Semua Manusia MATI tetapi Syahid TIDAK,Semua Manusia MENANGIS tetapi Syahid hanya TERSENYUM.....ia mendakap kematian dengan dada yang penuh keredaan nan di sana yang menanti mereka bidadari yang cantik bak permata yaqut dan marjan....

     
PERTEMUAN YANG TERBAIK ADALAH PERTEMUAN BERSAMA RABBU JALIL

No comments:

Post a Comment